Hej alla pers!

Kingi är som sagt ute på en längre vandring och har inte haft någon möjlighet till att skriva något på ett tag. Själv har jag inte pallat men nu tänkte jag ta itu med denna här bloggen och skriva något.

Jag är, som ni kanske vet, en av få människor som erkänner levande stockars existens. Allt som allt finns det kanske ett tjugotal stocktroende människor på hela vår platta jord. Jag känner därför att det är min plikt att arbeta för att stockar ska accepteras och behandlas väl. Därför tänker jag nu skriva något om detta ämne.

I vår tid talas det väldigt mycket om diskriminering, rasism, jämställdhet och liknande. I varenda gathörn ropar folk ut vad de tycker, tänker och känner. Bland dessa tusentals, ja miljontals röster finns det inte en enda som säger något (positivt) om stockar. Jag har i alla fall inte hört något om dem.

Man undrar ju. Vad är det egentligen som gör att vårt samhälle tillåter sig att behandla stockar som de gör?

Är det för att de pratar ett annat språk än vi? Eller för att de inte ser ut som alla andra? Kanske för att deras kultur och traditioner inte passar in i vårt pk samhälle?

Jag vet faktiskt inte. Jag tycker i alla fall det är väldigt upprörande att stockar behandlas som de gör. Att människor som säger sig främja integration, jämställdhet och allas lika värde samtidigt kan behandla stockar som material, bränsle och liknande är ofattbart. Ni kanske skulle ta och se över vad era värderingar innebär.

Innebär integration att stänga ute stockar från vår kultur och all gemenskap med oss? Innebär jämställdhet och lika värde att trakassera, plåga och i vissa fall även MÖRDA ett underlägset folk? Skulle inte tro det.

Den som behöver ta åt sig må ta åt sig vad jag nu skrivit. Övriga kan glömma allt i detta inlägg. Ha en underbar dag så hörs vi antagligen någon gång.

Ha de gött!

Med vänlig hälsning

Ida och Kingi